Leren varen: de praktijk met RYA-opleidingen

Set sail

Heb je zin om zelf het water op te gaan? We leren je varen op onze boot in samenwerking met onze getalenteerde partners, zowel de theorie als de praktijk. Ontdek alles over onze vaaropleidingen.

The Royal Yachting Association

Wat zijn RYA-opleidingen?

De vaaropleidingen van The Royal Yachting Association (RYA) zijn wereldwijd bekend én erkend. Je leert varen op basis van het Engelse diplomasysteem met bijbehorende disciplines, zoals varen met de zeil- of met een motorboot. Je behaalt de theorie met shorebased courses en gaat daarna het water op om te leren varen in de praktijk.

  • De RYA is een Britse overheidsorganisatie. Ze promoot en verdedigt ondertussen al meer dan 150 jaar de belangen van de watersport. RYA-opleidingen staan dus synoniem met kwaliteit en met erkenning.
  • De RYA heeft een gestructureerd programma met duidelijke handboeken. De instructeurs zijn gecertificeerd en worden gecontroleerd, net als de haven en jachten.
  • Jaarlijks volgen meer dan 150.000 mensen wereldwijd een RYA-opleiding.
Coach die een deelnemer leert aanmeren

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De RYA-opleidingen zijn bedoeld voor iedereen die zelfstandig het water op wil. Of je nu wil varen voor je plezier of achter het stuurwiel wil kruipen als instructeur. Binnen het RYA-systeem kan je kiezen voor verschillende formules en brevetten, zoals RYA Essential Navigation en RYA Day Skipper, bijvoorbeeld.

Met wie werken we samen?

We zetten onze zeilboot in voor RYA-vaaropleidingen in samenwerking met onze partners. OPTI-MUS Sailing slaat samen met CruiseTops Maritiem Centrum en Kwadrant Events de handen in elkaar om aspirant-vaarders de zee op te sturen. We staan voor kwaliteit en bieden je zo een erkende opleiding aan.

  • Geniet van een aantrekkelijk cursusaanbod bij CruiseTops Maritiem Centrum. Ze mogen ondertussen rekenen op meer dan 5000 tevreden cursisten.
  • In samenwerking met Kwadrant Events bieden we verschillende kwalitatieve RYA-opleidingen aan. Kwadrant Events is een door de overheid erkend praktijk- en theoriecentrum dat jou graag op weg helpt.

Neem contact opOPTI-MUS Sailing

Ben je benieuwd naar meer? Aarzel dan niet om OPTI-MUS Sailing te contacteren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In het gesprek bekijken we graag wat we voor jou en je team kunnen betekenen. Zo maken we er gegarandeerd een onvergetelijke dag van.

Dries 26
9170 Sint Pauwels

Neem contact op