Een teambuilding zeilen: origineel, avontuurlijk én inspirerend

Set sail

Goede zeilers hebben de juiste mindset om in alle omstandigheden correct te communiceren, hun team samen te houden en hun gezamenlijke doelen te behalen. We delen onze ervaring daarom graag met jou, zodat jij en je team er alle voordelen uit halen. Ontdek hier alles over onze originele teambuilding zeilen en zet binnenkort zelf eens het zeil!

Wat houdt de inspirerende teambuilding zeilen in?

Onze teambuilding zeilen is een onvergetelijke ervaring die jou en je team dichter bij elkaar brengt. We koppelen het actieve aan het originele en het originele aan het inspirerende om je een fijne en leerrijke dag te bezorgen. Bovendien bepaal je zelf hoe de dagindeling eruitziet. Wij treffen dan alle voorbereidingen om er een gepersonaliseerd teamuitje van te maken.

Er zijn verschillende aanlegplaatsen om af te meren: Nieuwpoort, Oostende, Zeebrugge en Cadzand. De startplaats hangt af van het type jacht dat we gebruiken. We voorzien graag een shuttledienst tussen jouw bedrijf en de vertrekplaats als dat beter uitkomt.

Allen gezellig samen aan het ontbijt

Jij bepaalt de dagindeling naar jouw wens, wij kleden alles voor je in! Een mogelijke dagindeling ziet er zo uit:

 • De dag start met een ontspannend ontbijt op het schip. Met een gevulde maag - en met de aanwezige geneesmiddelen - heb je namelijk minder last van zeeziekte. Zo hijsen jij en je collega's zonder zorgen en zonder sterretjes te zien het zeil.
 • Na het ontbijt krijgen jullie een veiligheidsbriefing. We varen vervolgens uit, naar het open water en een inspirerende teambuildingsdag tegemoet.
 • We wennen aan de golven en de wind die ons voortduwen. Na de gewenning, volgt de coachingsessie. We buigen ons over het reilen en zeilen op het schip.
 • Probeer de aangeleerde vaardigheden zelf eens uit. Je merkt al snel dat je als stuurman dezelfde vaardigheden hanteert die een goed presterende onderneming ook nodig heeft. Tijdens de hands-on oefensessie staat de coach je bij.
 • We zeilen verder de zee op. Maak het jezelf comfortabel op je favoriete plekje op de boot. Leer bij, keuvel erop los met je collega's of tuur ontspannen voor je uit terwijl de golven onder je voorbij glijden. Een originele teambuilding combineert namelijk het avontuurlijke steeds met het ontspannende.
 • We meren aan en dat gaat gepaard met frisse bubbels. We klinken op de zeiltocht en op onze teambuilding aan zee. De bubbels kunnen de start zijn van een heerlijk diner om de dag goed af te sluiten. Je kiest zelf of je een diner wenst of niet.
Champagne op het jacht, met het compas op de achtergrond

Aarzel niet om de planning op voorhand met ons te bespreken. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om 's ochtends workshops te volgen en na de middaglunch de zeilen te hijsen. We bekijken graag samen de mogelijkheden.

Om iedereen comfortabel te laten leren en zeilen, nemen we maximaal 12 personen aan boord van het jacht. Zo garanderen we jou en je team de beste zeil- en teambuildingervaring.

Heb je meer collega's? Dan voorzien we een powerboat die een extra ervaring aanbiedt. Per schip zorgen we voor aangepaste opdrachten waarbij je onder andere leert hoe je elkaar op het water terugvindt met de tools at hand.

Hoe brengt het de collega's dichter bij elkaar?

Je kan kiezen uit vele activiteiten met je team, maar zeilen staat altijd hoog op het lijstje van originele teambuildingactiviteiten. Als geëngageerd ondernemer ben je op zoek naar een activiteit die jou en je team verbindt. Wat is er dan beter dan een heuse adrenalineboost met een avontuurlijke teambuilding en de nodige ontspanning achteraf?

Hoe verbindt een teambuilding zeilen jou en je collega's?

 • Teambuildingactiviteiten zijn leuk, maar het wordt nog leuker als er ook iets van blijft hangen. Met een teamuitje zeilen voorzie je je team van nieuwe inzichten. Je geeft ze zaken mee die in de onderneming van pas komen. Denk bijvoorbeeld aan heldere communicatie, samenwerken en probleemoplossend leren denken.
 • Op de zeilboot deconnecteren we jou met de wereld - ook digitaal. Je stapt samen met je team op de zeilboot en gaat weer aan wal als een sterke en hechte groep. Leer je collega's pas écht door en door kennen met als decor de inspirerende Noordzee!
 • Jij en je team krijgen de kans om bij te praten met de coaches. Het zijn rustige momenten waaruit fijne conversaties voortvloeien. De ervaringen en conversaties zijn goede gespreksstof die jullie vervolgens verder met elkaar kunnen delen.
 • Actieve teambuildingactiviteiten in de open natuur vragen wel wat mentale volharding. Je leert omgaan met nieuwe en prikkelende situaties. Zo creëer je bovendien meer zelfvertrouwen dat je mentaal en fysiek oplaadt. Het hernieuwde zelfvertrouwen versterkt de band met jou en je collega's.
 • Avontuurlijke activiteiten hebben - door de gelukshormonen die vrijkomen - een positief na-effect op relaties, vriendschappen, werkprestaties en ook op de balans in je leven.
Zeilen op de Noordzee, van bovenaf gezien

Hoe bereid ik me voor op de teambuilding?

Samen aan het de touwen trekken

In de weken voor de teambuilding, geven we elke deelnemer een infofiche. Daarin vind je een vragenlijst terug. De vragen peilen naar voedselallergieën, dieetvoorkeuren, maar ook wensen en bekommernissen. We geven je ook praktische tips om de tocht voor te bereiden.

 • We maken een tijdelijke WhatsApp-groep aan voor updates over je teambuilding zeilen. We geven je relevante informatie over het weer van die dag en het bijbehorende kledingadvies. Je staat in rechtstreeks contact met de crew zodat je al je vragen meteen aan ons stelt.
 • Kleed je altijd aan in laagjes. Zo bescherm je jezelf het beste. Het gebeurt weleens dat het 's ochtends erg koud is, maar dat het 's middags zodanig opwarmt dat je erg gaat zweten. Met kledij in laagjes kan je altijd wat uittrekken en weer aantrekken.
 • Draag bij voorkeur schoenen die geen strepen achterlaten. Schoenen met een witte of lichtgekleurde zool zijn ideaal.

Ontdek op onze aanbodpagina hoe je je veilig kan voelen op het schip in verschillende weersomstandigheden.

Heb ik zeilervaring nodig om mee te gaan?

Je hebt geen zeilervaring nodig om samen met je team uit te varen. Je mag de zeilboot zelf besturen, ook als je dat nog nooit eerder gedaan hebt. We gaan als schipper naast je staan, sturen bij en bekijken samen met jou wat de verschillende mogelijkheden zijn, zoals bijvoorbeeld het zeil ophalen.

Heb je specifieke zeilwensen? Bespreek ze met ons in een kennismakingsgesprek, in het WhatsApp-groepje of noteer ze in de vragenlijst die we je bezorgen. Zo kunnen we alvast bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Ben je gebeten door de vaarmicrobe? Ontdek dan ook onze motor- en zeilbootpraktijkopleidingen in samenwerking met onze partner CruiseTops Maritiem Centrum.

Genieten van de zeildag

Wat kost het teamuitje zeilen?

Het aantal deelnemers en het nodige schip bepalen de exacte prijs. Is je groep groot? Dan bieden we je de mogelijkheid te kiezen voor de combinatie zeiljacht en powerboat. Hoe groter het schip, hoe groter de kost. Die verdelen we echter gelijk onder de deelnemers. De prijs begint vanaf €350 per persoon.

 • Het ontbijt, de lunch en het diner gaan van basic tot luxueus. De catering is dus een factor die de prijs mee bepaalt. Je hebt hier uiteraard inspraak in.
 • We stellen ons hele aanbod af op jouw maat. De kosten voor de mentor, de verzekering, de voorbereidingen en de coachingsessie zijn allemaal inbegrepen in het totaalpakket en vormen een vaste kost, ongeacht het aantal deelnemers.

Ben je eerder op zoek naar een ontspannende er-vaartocht zonder workshops, zonder coach en zonder catering? Dan passen we natuurlijk de prijs aan.

Ben je benieuwd naar meer? Aarzel dan niet om OPTI-MUS Sailing te contacteren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In het gesprek bekijken we graag wat we voor jou en je team kunnen betekenen. Zo maken we er gegarandeerd een onvergetelijke dag van.

Neem contact opOPTI-MUS Sailing

Ben je benieuwd naar meer? Aarzel dan niet om OPTI-MUS Sailing te contacteren voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In het gesprek bekijken we graag wat we voor jou en je team kunnen betekenen. Zo maken we er gegarandeerd een onvergetelijke dag van.

Dries 26
9170 Sint Pauwels

Neem contact op